• چهارشنبه / ۲۶ فروردین ۱۴۰۵ / ۱۲:۲۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد مطلب: 1405012613915

ترقی: مردم‌سالاری دینی، محور اصلی نگاه رهبر شهید به نقش ملت است

ترقی: مردم‌سالاری دینی، محور اصلی نگاه رهبر شهید به نقش ملت است

ایسنا/خراسان رضوی دبیر حزب موتلفه اسلامی در خراسان رضوی گفت: طبق نگاه رهبر شهید، مبنای اصلی نظام اسلامی، مردم‌سالاری دینی است و نقش مردم نباید محدود به عرصه سیاسی باشد، بلکه باید در تمامی حوزه‌ها از اقتصاد و فرهنگ تا مسائل اجتماعی، حضور پررنگ و مؤثر خود را ایفا کند.

حمیدرضا ترقی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به دیدگاه‌های رهبر شهید درباره جایگاه مردم در نظام جمهوری اسلامی، اظهار کرد: آیت‌الله خامنه‌ای همواره بر مردم‌سالاری دینی و نقش‌آفرینی گسترده مردم در تمامی عرصه‌های حکمرانی پافشاری داشتند. بر اساس نگاه رهبر شهید انقلاب، جامعه ایران یک جامعه اسلامی است و مردم بر پایه مبانی اعتقادی و ایمانی خود در صحنه‌های سیاسی و اجتماعی کنشگری می‌کنند و از همین رو، جمهوریت نظام باید بر اساس معیارهای اسلامی متجلی شود و نقش مردم تنها محدود به حضور سیاسی نیست، بلکه همه حوزه‌ها را شامل می‌شود.

وی با اشاره به محورهای مختلف نقش‌آفرینی مردم در اندیشه رهبر شهید، بیان کرد: در خصوص عرصه اقتصادی، ایشان معتقد بودند که اقتصاد باید مردمی باشد و سهم دولت در اقتصاد به حدود یک‌سوم کاهش پیدا کند. در عرصه فرهنگی نیز ایشان بر احیای نقش مردم در اجرای امربه‌معروف و نهی از منکر تأکید و باور داشتند اگر مردم این وظیفه را فعالانه انجام دهند، منکرات در جامعه مجال رشد نخواهند یافت و ارزش‌ها تقویت می‌شود. در عرصه اجتماعی نیز رهبر شهید الگوهایی مانند همدلی، مساوات و سایر حرکت‌های جمعی را نشانه باور عمیق به توان مردم در حل مشکلات اجتماعی می‌دانستند. ایشان بر این اعتقاد بودند که نقش مردم در رفع فقر، کاهش آسیب‌های اجتماعی و حل چالش‌های جامعه، از همه دستگاه‌ها مؤثرتر و پررنگ‌تر است.

دبیر حزب موتلفه اسلامی در خراسان رضوی ادامه داد: هرچه مشارکت مردمی در این حوزه‌ها تقویت شود، مردم احساس مسئولیت، تکلیف‌مداری و همراهی بیشتری در اداره کشور خواهند داشت. مهم‌ترین توصیه رهبر انقلاب به دولت‌ها این بوده است که راه مشارکت مردم را در همه حوزه‌ها باز و تسهیل کنند تا ظرفیت‌های مردمی در مسیر پیشرفت کشور فعال‌تر و مؤثرتر به کار گرفته شود.

ترقی با اشاره به موانع و زمینه‌های مشارکت مردم در عرصه‌های مختلف، بیان کرد: مانع اصلی مشارکت مردم در این حوزه‌ها عمدتاً به روش‌های اجرایی دولت‌ها برمی‌گردد. دولت‌هایی که واقعا به مشارکت مردمی معتقدند و باور دارند که مردم می‌توانند در اقتصاد، فرهنگ و حل مشکلات اجتماعی نقش مؤثرتری ایفا کنند، معمولا زمینه را برای این مشارکت فراهم کرده و از ظرفیت مردم بهره بیشتری می‌گیرند.

وی اضافه کرد: به طور مثال، در حوزه رفع فقر و محرومیت، کمیته امداد امام خمینی(ره) با اتکا به مشارکت مردم، روزبه‌روز در حال گسترش خدمات خود است. این نشان می‌دهد که مردم علاقه‌مند به کارهای خیر، همدلی با همنوعان، همراهی با مستضعفین و رسیدگی به ایتام و حادثه‌دیدگان هستند. همچنین در حوادث اخیر، شاهد بودیم که هلال احمر توانست به نحو مطلوبی از ظرفیت مردم استفاده کند. این مشارکت مردم در چنین عرصه‌هایی، گواه آمادگی آن‌ها برای همکاری در امور اجتماعی و خدمت به آسیب‌دیدگان است.

دبیر حزب موتلفه اسلامی در خراسان رضوی با بیان اینکه متأسفانه در اقتصاد، موانعی سر راه قرار دارد که باعث می‌شود افرادی که قصد فعالیت در این زمینه را دارند، با چالش‌ها و مشکلات قانونی و اجرایی متعددی روبرو شوند، گفت: در سال‌های اخیر، آیین‌نامه‌ای تصویب شده که به مردم اجازه می‌دهد خودشان انتخاب کنند مالیاتی که می‌پردازند، در کدام محل مصرف شود. این باعث می‌شود که مردم با اطلاع از محل هزینه شدن سهم خود در توسعه کشور، با انگیزه بیشتری مشارکت می‌کنند.

ترقی با اشاره به اینکه در مدت کوتاهی بیش از ۲۵ میلیون نفر برای دفاع از کشور در پویش جانفدا ثبت‌نام کرده‌اند، افزود: این آمار نشان‌دهنده آمادگی مردم برای دفاع از کشور و کمک به مسئولان در مقابله با دشمن است؛ به شرطی که بستر لازم فراهم شود و دولت و دستگاه‌های اجرایی این عرصه را در انحصار خود قرار ندهند، کما اینکه اکنون نیز شاهد افزایش روزافزون مشارکت مردم در صحنه برای مقابله با دشمن هستیم؛ حضوری که نقش بازدارندگی قابل توجهی دارد و می‌تواند توطئه‌های دشمنان را خنثی کند.

وی ادامه داد: در گذشته، مردم کمتر به این درک رسیده بودند که حضورشان چقدر حیاتی است. آن‌ها تصور می‌کردند که دستگاه‌های اجرایی مسئول پیگیری مسائل و مقابله با دشمن هستند. اما امروز احساس می‌کنند که اگر خود مردم در صحنه حاضر باشند، دشمنان داخلی دیگر قادر به عرض اندام نخواهند بود. اگر این مشارکت در عرصه‌هایی چون امر به‌ معروف و نهی‌ از منکر و تحقق ارزش‌های دینی در جامعه افزایش یابد، به مرور شاهد کاهش خلافکاری، فرار از قانون و نافرمانی‌های مدنی خواهیم بود. در نتیجه، جامعه به سمت ارزش‌های دینی و اسلامی گرایش بیشتری پیدا خواهد کرد.

انتهای پیام