• شنبه / ۲ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۵:۳۸
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1404010200669
  • خبرنگار : 50976

/یادداشت/

مسمومیت با قارچ و راه‌های پیشگیری از آن

مسمومیت با قارچ و راه‌های پیشگیری از آن

ایسنا/فارس همه قارچ‌ها خوراکی نبوده و برخی بسیار سمی و خطرناک هستند. در این رابطه مسعود قنبریان، رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، یادداشتی را در اختیار ایسنا قرار داده که در آن به مسمومیت با قارچ و راه‌های پیشگیری از آن اشاره کرده است.

در این یادداشت آمده است؛ قارچ‌ها گیاهانی هستند که مصرف خوراکی پیدا کرده‌اند، اما همه آن‌ها خوراکی نبوده و بعضی سمی و بسیار خطرناکند. خوردن چند لقمه از این قارج‌ها می‌تواند کبد، کلیه و حتی مغز را از کار انداخته و موجب مرگ شود.

آیا می‌توان گفت کدام قارچ وحشی در طبیعت، سمی است؟

حتی افراد متخصص هم بدون نظر آزمایشگاه نمی‌توانند از روی ظاهر یا مزه قارچ بگویند کدام قارچ وحشی خوراکی و کدام قارچ سمی است. تنها آزمایشگاه‌های ویژه می‌توانند خوراکی بودن قارچ‌ها را تأیید کنند. هیچ آزمایشی هم وجود ندارد که افراد عادی بتوانند انجام دهند و از طریق آن از خوراکی بودن قارچ اطمینان یابند.

راهکارهای پیشگیری از مسمومیت با قارچ

در سفر از خوردن گیاهان و قارچ‌هایی که از طبیعت چیده شده اند، اجتناب کنید.

عدم مسمومیت جانورانی که از این گیاهان و قارچ‌ها مصرف داشته‌اند، به هیچ‌وجه دلیل غیرسمی بودن آن‌ها نیست. تشخیص گیاهان و قارچ‌های سمی از انواع بی‌خطر بسیار مشکل است.

با گیاهان دارو، معجون یا چای خانگی درست نکنید. دانه‌های گیاهان را نجوید و در صورت وقوع مسمومیت با این گیاهان، مصدوم را در اسرع وقت به نزدیک‌ترین مرکز درمانی منتقل کنید.

علائم مسمومیت با قارچ سمی

درد معده، استفراغ، اسهال، تب بالا، نبض تند، ضربان نامنظم قلب، کاهش فشار خون، سردرد، سرگیجه، غش، تاری‌دید، مشکلات تنفسی، سستی و بی حالی، تشنگی بیش از حد، هذیان، تشنج، کما و حتی مرگ، از علائم مسمومیت با قارچ‌های سمی هستند.

از بدترین علائم مسمومیت با قارچ‌های سمی، آسیب به کبد و کلیه‌ها است که می‌تواند در ابتدا به صورت یرقان یا زردی بروز کند.

اگر به مسمومیت با قارچ مشکوک شدیم چه کنیم؟

در صورت هرگونه شک به مسمومیت با قارچ، باید هرچه سریع‌تر فرد مسموم شده را به بیمارستان منتقل کرد.

نباید جلوی تخلیه معده فرد مسموم شده را گرفت. گاهی لازم است فرد مسموم شده را مجبور به استفراغ و تخلیه معده کرد تا قارچ‌های سمی باقی‌مانده خارج شوند و از این طریق از ورود سم بیشتر به بدن پیشگیری کرد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha