دوشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۵ | ۰۸:۱۹
منبع: نمایندگی کرمانشاه
بازخوانی سفر رهبر شهید انقلاب به کرمانشاه

بازخوانی سفر رهبر شهید انقلاب به کرمانشاه

کرمانشاه (ایسنا) - «مردم کرمانشاه را از دیرباز به جوانمردی و سلحشوری و وفاداری و مهربانی شناختیم. مردمی غریب نواز، مردمی مهمان‌نواز و به طور خلاصه دارای صفات نیک پهلوانی.» اینها بخشی از سخنان رهبر شهید انقلاب در جمع مردم کرمانشاه در مهر ۱۳۹۰ است.

۲۰ مهرماه روزی فراموش نشدنی برای کرمانشاهیان است. روزی که رهبر شهید انقلاب میهمان مردم این دیار بود. سفری که خاطرات آن تا امروز همراه مردمان این دیار است.

از چند روز قبل سفر، کرمانشاهیان به پیشواز رفته و معابر شهر آماده حضور رهبر انقلاب شده بود. مردم لحظه شماری می‌کردند تا انتظار ۲۳ ساله به سراید و با رهبرشان دیدار تازه کنند. 

شب قبل از سفر، پس از نماز مغرب و عشاء در مساجد استان نماز شکر خوانده شد و ساعت ۲۱ نیز آسمان کرمانشاه نورافشانی شد و مردم بانگ الله اکبر سر دادند. همه چیز مهیا بود تا انتظار به سرآید.

ساعت هشت صبح روز سفر(۲۰ مهر) نیز زنگ استقبال در مدارس کرمانشاه نواخته شد و پس از آن دانش آموزان و معلمان به دیگر مردم برای استقبال از رهبرشان پیوستند.

هر کس سعی داشت کاری کند. پزشکان ویزیت خود را رایگان کرده بوند. عشایر با برپایی سیاه چادرهای عشایری و پخت بِژی(نوعی شیرینی محلی) از آنانی که به استقبال آمده بودند پذیرایی می کردند. رانندگان تاکسی و اتوبوس مسافران را رایگان جابجا می‌کردند و خلاصه هر کس به هر شکلی می‌خواست خوشحالی خود را نشان دهد.

جمعیت زیادی از اقصی نقاط استان و حتی استانهای همجوار به استقبال آمده و خود را به میدان آزادی و خیابانهای اطراف ورزشگاه آزادی رسانده بودند تا در مراسم استقبال شرکت کنند.

یییی

حوالی ساعت ۹:۳۰ صبح بالاخره انتظارها به سر آمد و رهبر انقلاب وارد کرمانشاه شدند. جمعیت استقبال کننده به حدی بود که خودروی حامل ایشان به کندی پیش می‌رفت و مدام مجبور بود متوقف شود. در طول مسیر حدودا دو کیلومتری استقبال، یعنی از میدان آزادی تا ورزشگاه آزادی، تا چشم کار می کرد جمعیت دیده می‌شد. جمعیت مشتاقی که اکثرشان از ساعت‌ها قبل خود را به اینجا رسانده بودند تا برای استقبال از رهبرشان سنگ تمام بگذارند.

در ورزشگاه آزادی نیز غوغایی برپا بود. از نخستین ساعات روز که درهای ورزشگاه باز شده بود، مردم مشتاق خود را به آنجا رسانده بودند تا با رهبرشان دیدار کنند. گروه سرود هزار نفری دانش آموزان به اجرای برنامه می‌پرداختند و جمعیت هم یکصدا شعار می‌دادند.

حدود ساعت ۱۱:۳۰ دقیقه ظهر، رهبر انقلاب در میان استقبال گسترده مردم وارد ورزشگاه آزادی شدند. کرمانشاهیان که آمده بودند تجدید بیعتی دوباره با رهبرشان داشته باشند، یکصدا «صل علی محمد، نایب مهدی آمد»، «ای رهبر آزاده، آماده‌ایم آماده»، «ما اهل کوفه نیستیم، علی تنها بماند» و «مگر امت بمیرد، علی تنها بماند» سر می‌دادند.

رهبر معظم انقلاب در بدو ورود به ورزشگاه آزادی با تقدیم گل از سوی فرزندان شهدا مورد استقبال قرار گرفت و آیت الله علما نماینده وقت ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه نیز از سوی مردم استان به ایشان خوش‌آمد گویی گفت.

سپس نوبت به رهبر انقلاب رسید تا در جمع مردمی که از ساعت‌ها پیش به استقبال آمده بودند سخنرانی کنند. ایشان با اشاره به برخی ویژگیهای مردم این دیار عنوان کردند: «مردم کرمانشاه را از دیرباز به جوانمردی و سلحشوری و وفاداری و مهربانی شناختیم، مردمی غریب نواز، مردمی میهمان نواز و به طور خلاصه دارای صفات نیک پهلوانی. این جزو خصوصیاتی است که در کرمانشاه می‌درخشد، از دور و نزدیک همه این را میدانند و احساس می‌کنند.»

پس از این دیدار، حال و هوای مردمی که آنجا بودند طور دیگری بود. همه خوشحال  بودند و برخی اشک شوق می‌ریختند.

دیدار با روحانیون، علما و طلاب دومین برنامه روز اول سفر رهبر انقلاب به کرمانشاه بود. ایشان در این دیدار با تاکید بر اینکه ایجاد اختلاف میان شیعه و سنی یکی از روش‌ها برای تضعیف اسلام است، عنوان کردند: علمای شیعه و اهل سنت باید مراقب توطئه‌ها باشند و با برگزاری جلسات و همکاری با یکدیگر راه‌های مقابله با طراحی‌های مخالفان را بیابند.

دیدار با خانواده شهدا و ایثارگران

در دومین روز سفر نیز جمعی از خانواده معظم شهدا و ایثارگران کرمانشاه در ورزشگاه امام(ره) با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار با تجلیل از صبر و بصیرت خانواده‌های شهداء، ایثارگران و جانبازان، خاطرنشان کردند: صبر و بصیرت یگانه عامل رسیدن به قله‌ها است و اگر ملتی دارای این دو ویژگی ممتاز بود، قطعاً در تشخیص هدف‌ها و مسیر رسیدن به این هدف‌ها دچار تردید و سردرگمی نخواهد شد.

عصر روز دوم سفر نیز مراسم مشترک یگان‌های نظامی و انتظامی مستقر در استان کرمانشاه با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی در محل پادگان لشگر ۸۱ زرهی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

فرمانده کل قوا در ابتدای ورود به پادگان لشگر ۸۱ زرهی ارتش، در محل یادمان شهداء حضور یافتند و با قرائت فاتحه، یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس را گرامی داشتند و علو درجات آنان را مسئلت کردند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای سپس از یگان‌های حاضر در میدان سان دیدند.

فرمانده کل قوا در این مراسم در سخنانی با اشاره به اقتدار روز افزون نظام جمهوری اسلامی ایران در سه دهه گذشته تأکید کردند، امروز ملت ایران، نظام جمهوری اسلامی و نیروهای مسلح در میان ملتهای منطقه عزیز و مورد احترام هستند.

ایشان با اشاره به شکست رژیم صدام و قدرتهای حامی این رژیم از جمله شیطان بزرگ آمریکا، در جنگ تحمیلی هشت ساله، خاطرنشان کردند: ایستادگی و پیروزی ملت ایران در جنگ تحمیلی، به دنیا ثابت کرد که تهاجم به جمهوری اسلامی ایران پُرهزینه است.

دیدار با بسیجیان و سرکشی از خانواده شهدا

پیش از ظهر سومین روز سفر رهبر انقلاب به کرمانشاه هم جمعی از بسیجیان استان در ورزشگاه امام(ره) کرمانشاه با رهبر معظم انقلاب دیدار و تجدید میثاق کردند.

ایشان در این دیدار به تبیین خاستگاه بسیج و ویژگیهای منحصر به فرد آن، به عنوان یکی از ابتکارهای ماندگار امام راحل(ره) و همچنین نیاز همه عرصه‌های کشور به روحیه بسیجی برای ادامه مسیر حرکت پیشرفت نظام اسلامی و مقابله با چالش‌ها پرداختند و تأکید کردند: روحیه بسیجی باید روز به روز در همه ارکان و بخش‌های مختلف کشور گسترش و تعمیق یابد و ملت ایران به لطف خداوند با همین روحیه بسیجی قله‌های اقتدار جهانی را فتح خواهند کرد.

رهبر انقلاب سپس با حضور در گلزار شهدای کرمانشاه، با قرائت فاتحه نسبت به مقام شامخ شهدا ادای احترام کردند. ایشان همچنین بر سر مزار شهید محراب آیت الله اشرفی اصفهانی و آیت الله سیدمرتضی نجومی از علما کرمانشاهی حضور یافتند.

یییی

رهبر انقلاب در این روز همچنین با حضور در منزل خانواده شهیدان منکرسی، امینی، اجاقی و خالصی، با آنان دیدار و از صبر و مقاومتشان تجلیل کردند.

دیدار با مردم دومین شهر مقاوم کشور

حضرت آیت الله خامنه‌ای در چهارمین روز حضورشان در استان کرمانشاه به گیلانغرب دومین شهر مقاوم کشور سفر کردند.

از روز قبل شور و شعف بسیاری در گیلانغرب ایجاد شده بود و علاوه بر مردم این شهرستان، مردم شهرستانهای اطراف نیز خود را به گیلانغرب رسانده بودند تا با رهبر معظم انقلاب دیدار کنند.

 مردم گیلانغرب نیز برای میزبانی سنگ تمام گذاشته و منازل خود را در اختیار میهمانان گذاشته بودند. ایستگاه‌های صلواتی و سیاه چادرهایی هم در شهر برپا شده و اقدام به پخش شیرینی و شربت بین مردم می‌کردند.

مردم حاضر در ورزشگاه شهدای گیلانغرب یک صدا «لبیک یا خامنه‌ای»، « جانم فدای رهبر» و «ما اهل کوفه نیستیم، علی تنها بماند» سر می‌دادند. حدود ساعت یازده ظهر رهبر انقلاب وارد ورزشگاه شدند و در جمع مردم این شهرستان سخنرانی کردند.

ایشان در این دیدار پایداری پرشکوه مردم غیور این شهر را در دوران هجوم رژیم بعثی، مایه افتخار جوانان این منطقه دانستند و با اشاره به بازدید چند باره خود از گیلان غرب و مناطق اطراف در طول هشت سال جنگ تحمیلی افزودند: جوانان این منطقه بدانند که در دامان خانواده‌هایی پرورش یافته‌اند که شجاعت و دلاوری توأم با غربت آنها در دفاع مقدس، حقیقتاً جای افتخار دارد و نشان دهنده وجود زمینه‌های با ارزش معنوی و انسانی است.

حضرت آیت الله خامنه ای در بدو ورود به گیلانغرب به گلزار شهدا رفتند و با قرائت فاتحه علو درجات را برای آنان مسئلت کردند.

دیدار با دانشگاهیان

۲۴ مهر و در پنجمین روز سفر رهبر انقلاب به کرمانشاه، ایشان با دانشگاهیان استان دیدار کردند. دانشجویان دانشگاه های مختلف استان که از ساعات اولیه صبح در محل دانشگاه رازی کرمانشاه جهت دیدار با رهبر انقلاب حاضر شده بودند، پیش از تشریف فرمایی ایشان در حرکتی خودجوش به ختم قرآن کریم به نیت سلامتی ایشان پرداختند.

رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار با ابراز خرسندی از حضور در جمع دانشگاهیان استان کرمانشاه، حضور در جمع پرطراوت جوانان را باعث نشاط و روحیه مضاعف مسئولان دانستند و افزودند: نقش جوانان در گذشته و حال و آینده کشور نقش بسیار برجسته‌ای است، بنابراین دیدار با جوانان دانشجو و تحصیل کرده از این لحاظ نیز اهمیتی خاص دارد.

یییی

سفر به پاوه و دیدار با مردم اورامانات

 ششمین روز سفر رهبر انقلاب به کرمانشاه، به نام مردم پاوه و اورامانات بود. از چند روز قبل در کل منطقه اورامانات شور و حالی وصف ناشدنی برپا شده و مردم پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی چشم انتظار بودند تا میزبان عزیزترین میهمان خویش باشند.

 همه اورامانات نشینان خود را به پاوه رسانده بودند تا با رهبرشان دیدار کرده و عهدی دوباره در پایبندی به نظام و ولایت ببندند.

روز دوشنبه ۲۵ مهر جمعیت انبوهی از مردم اورامانات از ساعت‌ها پیش به استقبال آمده و با سر دادن شعارهای «لبیک یا خامنه‌ای» و «ما همه سرباز توییم خامنه‌ای گوش به فرمان توییم خامنه ای» عشق و ارادت خود را به رهبرشان نشان می دادند.

از شب گذشته نیز در اکثر خیابان‌های پاوه، مردم با برپایی ایستگاه‌های صلواتی و پخش شربت و شیرینی از حضور رهبر معظم انقلاب ابراز شادمانی می‌کردند.

حوالی ساعت ۱۰:۳۰ روز دوشنبه ۲۵ مهر، رهبر انقلاب در اجتماع مردم پاوه حضور یافت و با ابراز خرسندی از دیدار با مردم پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی، به تحسین استقامت و هوشیاری مردم سنی و شیعه این منطقه در مقابله با ضد انقلاب تجزیه طلب در ماه‌های اول پیروزی انقلاب پرداختند.

ایشان با ذکر خاطراتی از حضور مکرر خود در منطقه پاوه و اورامانات افزودند: با وجود همه تلاشها و تهدیدات ضد انقلاب، مردم پاوه با حضور بسیار پر شور در رفراندوم تعیین نوع حکومت در فروردین ۵۸، و پس از آن با دلیری و سرافرازی در سالهای دفاع مقدس، برجستگی و پیشتازی خاصی را در تاریخ مقاومت ملت ایران، از آن خود کرده اند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای پس از دیدار پرشور مردم پاوه و منطقه اورامانات، با حضور در یادمان شهدای پاوه، ضمن قرائت فاتحه، از ایثار و مقاومت شهدای سرافراز و مظلوم منطقه در مبارزه با ضد انقلاب و دشمن بعثی تجلیل کردند.

دیدار با نخبگان و فرهیختگان

رهبر انقلاب در هفتمین روز سفرشان، با جمعی از نخبگان و فرهیختگان استان کرمانشاه دیدار کردند. 

 حضرت آیت الله خامنه‌ای در این دیدار پس از شنیدن دیدگاه‌ها و مطالب ۱۳ نفر از برگزیدگان استان که یک ساعت و نیم به طول انجامید، زمینه را برای حرکت کاروان ملی ایرانیان به سمت اهداف و افق های درخشان فراهم خواندند و با تحسین اهداف بلند پروازانه جوانان در ترسیم افق آینده کشور تأکید کردند: به یاری پروردگار و همت و تلاش عموم مردم به ویژه فرهیختگان و نخبگان، ملت عزیز ایران در آینده از ذخایر "علمی و فرهنگی و تمدنی فراوان تری" برخوردار خواهد بود.

ایشان، با ابراز خرسندی از دیدار با منتخبین استان کرمانشاه، این استان را سینه ستبر و چهره زیبای ایران در عرصه‌های علمی، هنری، فرهنگی و ادبی خواندند و با اشاره به روحیه پهلوانی و تلاش تحسین برانگیز انقلابی در استان افزودند: همه ویژگی‌های لازم و خصائل نیکو در این استان نخبه‌پرور جمع شده است.

رهبر انقلاب با یادآوری آشنایی دیرین خود با شماری از فرهیختگان و اندیشمندان استان کرمانشاه، افزودند: متأسفانه چهره حقیقی علمی، ادبی و هنری این منطقه، آنگونه که باید و شاید شناخته شده نیست و مراکز تبلیغات و صدا و سیما باید به کمک زبدگان منطقه، در این زمینه تلاش کنند.

دیدار با مردم کنگاور 

هشتمین روز سفر رهبر انقلاب به استان کرمانشاه نیز به دیدار با مردم کنگاور اختصاص داشت که بی صبرانه در انتظار تجدید بیعت با رهبر انقلاب بودند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای در این دیدار با تجلیل از حضور بسیار گرم و محبت آمیز جوانان و مردان و زنان مؤمن کنگاور و شهرهای صحنه، سنقر، هرسین در ورزشگاه شهید قلیوند کنگاور، اینگونه اجتماعات عظیم را مخصوص ایران و نشان‌دهنده مهر و محبت متقابل مردم و مسئولان خواندند.

ایشان در بخش دیگری از سخنانشان با تحسین دوباره خصوصیات مردم سراسر استان کرمانشاه افزودند: مردم منطقه کنگاور علاوه بر آن خصوصیات، از دیرباز، میزبان راهیان کربلای معلی و منزلگاه عاشقان حسینی بوده اند و با علاقه عمیق به دین و روحانیت، در دفاع مقدس و دیگر امتحانات الهی، کارنامه درخشانی داشته‌اند و همین خصوصیات آینده روشن تر آنها را به ارمغان خواهد آورد.

حضرت آیت الله خامنه‌ای در بدو ورود به شهرستان کنگاور نیز با حضور در گلزار شهدا و قرائت فاتحه، یاد و خاطره  رشادت‌های رزمندگان و شهدای این منطقه را گرامی داشتند.

یییی

در این روز اعضای هیات دولت نیز به کرمانشاه سفر کردند تا تصمیماتی را برای پیشرفت و توسعه این استان اتخاذ کنند. اعضای هیات دولت پس از تشکیل جلسه ویژه برای رسیدگی به مشکلات استان کرمانشاه، به حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی رسیده و گزارش تصمیم‌ها و تدابیر دولت را برای حل مسائل و مشکلات استان و شتاب گرفتن روند توسعه این منطقه ارائه کردند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای در این دیدار، حل مشکلات استان کرمانشاه را نیازمند اهتمام کامل، کار فوق‌العاده و تدابیر ویژه دولت خواندند و با تشکر از توجه دولت به مسائل این منطقه تأکید کردند: باید با جدیت و تحرک تمام، وارد میدان خدمت به مردم عزیز این استان شد تا وضع منطقه جهش محسوسی پیدا کند.

ایشان، اشتغال را مسئله اصلی استان کرمانشاه برشمردند و با فراخواندن مسئولان به همت مضاعف برای حل این مشکل خاطر نشان کردند: باید با فراهم کردن زمینه های لازم از جمله جذب سرمایه بخش خصوصی و ایجاد زیر ساخت های لازم در بخشهای کشاورزی، صنعتی و دیگر بخشها، مشکل بیکاری را حل و دغدغه اصلی مردم و جوانان استان را رفع کرد.

در آغاز این دیدار محمدرضا رحیمی معاون اول وقت رئیس جمهور اعلام کرد جلسه عصر امروز هیأت وزیران در کرمانشاه ۱۴۰ مصوبه ویژه داشته که با اجرای آنها، توسعه استان شتاب قابل توجهی خواهد یافت.

تخصیص اعتبار ویژه برای اشتغال زایی، تأمین آب کشاورزی، اجرای طرح های زیر دست سدها، تکمیل راه آهن غرب کشور تا مرز، توسعه زیر ساختهای صنعتی،‌ بودجه ویژه برای طرح های محرومیت زدایی، تأسیس دانشگاه جامع و بین المللی غرب کشور، توجه به بازارچه های مرزی،‌ اجرای صدها طرح عمران شهری و روستایی،‌ تجهیز دانشگاههای استان و طرح های فرهنگی و آموزشی از مهمترین نکاتی بود که معاون اول رئیس جمهور در تشریح طرح‌های مصوب دولت برای استان کرمانشاه، ‌بیان کرد.

رحیمی افزود: کارگروه ویژه‌ای از اعضای هیأت دولت با مسئولیت معاون اول تشکیل می شود تا ساز و کارهای لازم برای اجرایی شدن سریع مصوبات را فراهم و اجرای کامل آنها را پیگیری کند.

روز پایانی سفر و عیادت از احمد عزیزی

پنجشنبه ۲۸ مهر، آخرین روز سفر رهبر معظم انقلاب به کرمانشاه بود. ایشان در این روز با مدیران و مسئولین استان کرمانشاه دیدار کردند.

ایشان در این دیدار مجاهدتهای مستمر مردم استان کرمانشاه، وفاداری آنان به اسلام و انقلاب و ابراز لطف و محبت عمیق آنان را، باعث سنگین‌تر شدن تعهد مسئولان کشور و استان دانستند و خطاب به مسئولان ملی و محلی افزودند: در هر جا هستید نقش خود را در خدمت به این مردم عزیز، شریف، نجیب و صبور، به بهترین وجه انجام دهید.

رهبر انقلاب اسلامی، ظرفیت های استان کرمانشاه را برای پیشرفت و توسعه خوب دانستند و افزودند: دولت نیز مصوبات مهمی برای عمران و آبادانی استان و دستیابی مردم به سطح ممتاز زندگی و رفاه داشته است که باید با همت دسته‌جمعی و کار گسترده همه مسئولان کشوری و محلی بدرستی اجرا شود.

رهبر انقلاب در این روز با جمعی از زنان ایثارگر استان کرمانشاه،‌ از جمله تعدادی از زنان جانباز ۷۰ درصد نیز دیدار و آنان را مورد تفقد قرار دادند. در این دیدار شماری از خانواده‌های چند شهید و خانواده‌های برخی فرماندهان شهید استان نیز حضور داشتند.

یییی

حضرت آیت الله خامنه ای، ظهر آخرین روز سفرشان به کرمانشاه نیز با حضور در بیمارستان امام رضا(ع)، از احمد عزیزی شاعر ولایی کرمانشاهی عیادت کردند و برای سلامتی این شاعر انقلاب دعا کردند.

سفر ۹ روزه رهبر شهید انقلاب ظهر روز پنجشنبه ۲۸ مهر پایان یافت، اما هنوز خاطرات خوش آن سفر همراه مردمان این دیار است. این سفر علاوه بر برکات معنوی بسیاری که داشت، دستاوردهایی نیز برای توسعه کرمانشاه به همراه داشت. از تخصیص منابع مالی مورد نیاز برای اجرای طرح های تولیدی و اقتصادی استان تا اجرای طرح‌هایی همچون راه آهن کرمانشاه، احداث کارخانه خودروسازی، احداث مرکز سوختگی در بیمارستان امام رضا(ع) و...

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها