• یکشنبه / ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۱:۴۴
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 99122418086
  • خبرنگار : 50147

از تغذیه ناسالم تا سرطان راهی نیست

از تغذیه ناسالم تا سرطان راهی نیست

ایسنا/بوشهر یک کارشناس ورزشی اعتقاد دارد برای داشتن بدن سالم باید حواسمان به چیزهایی که می‌خوریم باشد. باید یک سری مواد غذایی ضروری را حتماً مصرف کنیم و در مقابل مصرف مواد غذایی کم‌ارزش را به حداقل برسانیم. باید تغذیه‌مان را اصلاح کنیم و رژیم غذایی فعلی‌مان را به یک رژیم غذایی سالم و متعادل تغییر بدهیم.

مجتبی کرمی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اصول تغذیه صحیح و رژیم‌های غذایی خاص عنوان کرد: رژیم غذایی سالم، رژیمی است که حاوی مواد مغذی لازم برای درست کار کردن بدن است. برای داشتن تغذیه‌ی مناسب، باید بیشتر کالری روزانه‌ی خود را از مواد زیر دریافت کنید.

وی در پاسخ به اینکه رژیم غذایی سالم چیست، ادامه داد: میوه‌های تازه، سبزیجات تازه، غلات کامل، حبوبات، آجیل و پروتئین بدون چربی بخشی از مواد غذایی برای تامین سلامت هستند.

چرا داشتن رژیم غذایی مناسب مهم است؟

این کارشناس تصریح کرد: اندام‌ها و بافت‌های بدن برای درست کار کردن نیاز به تغذیه‌ مناسب دارند. در غیر این‌ صورت بدن بیشتر مستعد بیماری، عفونت، خستگی و عملکرد ضعیف می‌شود. کودکانی که سوء‌تغذیه و رژیم غذایی ناسالم دارند دچار مشکلات رشدی و عملکرد تحصیلی ضعیفی می‌شوند. همچنین از دیگر اثرات رژیم غذایی ناسالم می‌توان به دیابت، چاقی، بیماری‌های قلبی و سرطان اشاره کرد.

ضرورت تغذیه صحیح برای حفظ سلامتی

کرمی اظهار کرد: هسته‌ی رژیم غذایی مناسب را موادی تشکیل می‌دهند که قند و چربی کمی دارند، ولی سرشار از ویتامین، مواد معدنی و مواد مغذی دیگر هستند. گروه‌های غذایی مثل میوه‌ها و سبزیجات از بخش‌های ضروری یک رژیم غذایی سالم و لازمه تغذیه صحیح در راستای حفظ سلامتی است.

این کارشناس تربیت بدنی با تاکید بر اهمیت میوه‌ها بیان کرد: میوه‌ها علاوه بر این‌که فایده زیادی برای بدن دارند، جزو تنقلات خوشمزه هم هستند. سعی کنید همیشه میوه‌های فصل را در برنامه غذایی خود بگنجانید چرا که علاوه بر تازگی فایده بیشتری نیز دارند.

اهمیت سبزیجات و غلات سبوس‌دار

وی اضافه کرد: سبزیجات منبع اصلی ویتامین و مواد معدنی هستند. به‌طور کلی می‌توان گفت سبزیجاتی که برگ تیره‌ دارند (مثل اسفناج، کلم پیچ، لوبیا سبز، کلم بروکلی، کولارد سبز و برگ چغندر) مغذی‌تر هستند و در هر وعده‌ی غذایی می‌توانید از آنها استفاده کنید.

مجتبی کرمی با بیان اینکه غلات ارزش غذایی بالایی دارند، توضیح داد: امروزه آرد سفید بیشتر از فراورده‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد، متأسفانه آرد سفیدِ تصفیه شده ارزش غذایی زیادی ندارد، چون طی فرایند تصفیه‌سازی پوست دانه‌ها جدا می‌شود؛ در حالی که این قسمت بیشترین ارزش غذایی را دارد، بنابراین بهتر است به ‌جای آرد سفید از غلات سبوس‌دار استفاده شود.

منابع اصلی دریافت پروتئین

این مربی ورزشی با اشاره به اینکه گوشت و لوبیا منبع اصلی پروتئین هستند، گفت: پروتئین ماده‌ای ضروری برای رشد مغز و عضلات است. از گزینه‌های خوب برای دریافت پروتئین هم می‌توان به گوشت‌های کم‌چربی مثل مرغ و ماهی اشاره کرد. برای کم کردن میزان چربی و کلسترول گوشت، می‌توانید پوست و چربی‌های آن را جدا کنید.

وی تاکید کرد: سلامت و تغذیه‌ی حیوانات بر روی سلامت گوشت‌شان تأثیر می‌گذارد، بنابراین سعی کنید گوشت حیوانات علف‌خواری را مصرف کنید که از سلامت تغذیه‌شان اطمینان دارید.  

کرمی یادآور شد: از دیگر منابع پروتئین می‌توان به فیبر، عدس، لوبیا، نخود فرنگی، بادام، دانه‌های آفتابگردان و گردو اشاره کرد. محصولات مبتنی بر سویا نیز منابع خوبی برای دریافت پروتئین و همچنین جایگزین‌های سالمی برای گوشت هستند.

به گفته‌ی این کارشناس تربیت بدنی محصولات لبنی حاوی کلسیم، ویتامین D و دیگر مواد مغذی و حیاتی هستند.

جایگزینی برای محصولات لبنی گاوی

وی می‌افزاید: البته این محصولات چربی زیادی هم دارند. بنابراین بهتر است از تکه‌های کوچک پنیر پرچرب، ماست و شیرهای کم‌چرب یا بدون چربی استفاده کرد. محصولات حاوی شیر گیاهی، مثل موادی که از سویا، تخم کتان و بادام تهیه شده‌اند نیز جایگزینی عالی برای محصولات لبنی گاوی هستند.

این مربی بدنسازی با اشاره به نکات مهم در مورد مصرف روغن گفت: روغن باید به میزان کمی مصرف شود و بهتر است چربی و قند کمی داشته باشد. می‌توان به جای روغن‌های گیاهی چرب، از جایگزین‌هایی مثل روغن زیتون استفاده کرد. بهتر است غذاهای سرخ‌کردنی کمتر مصرف شود چون فاقد ارزش غذایی و جزو غذاهای «کالری خالی» هستند.

به عقیده کرمی مواردی که در بالا گفته شد، باید در رژیم غذایی گنجانده شوند. ولی برای داشتن رژیم غذایی سالم و وزن متعادل و مناسب، باید علاوه بر مصرف این مواد، مصرف مواد خاص دیگری را به حداقل برسانید. این مواد شامل الکل، غلات تصفیه‌شده، چربی‌های جامد، چربی‌های اشباع، چربی‌های ترانس، نمک و قند می‌شوند.

‌بشقاب‌تان را با سبزیجات پُر کنید

وی تصریح کرد: قبل از شروع غذا، نیم بیشتر بشقاب‌تان را با سبزیجات پُر کنید. در این‌صورت، راحت‌تر می‌توانید باقیِ ظرفیت بشقاب را با موادی مانند غلات کامل، چربی‌ها و پروتئین‌ها تکمیل کنید.

این کارشناس ورزشی با تاکید بر اینکه میزان مصرف غذا را کنترل کنید، می‌گوید: در رژیم سبزیجات هم باید حواس‌تان به میزان غذای مصرفی باشد. زیاده‌روی در خوردن سبزیجات هم مانند زیاده‌روی در خوردن مواد دیگر درست نیست.

چربی‌های سالم را فراموش نکنید

مجتبی کرمی توضیح می‌‍دهد: مواد غذایی مانند آووکادو، زیتون و سایر دانه‌ها سرشار از چربی‌های تک‌ اشباع‌ نشده و چند اشباع‌ نشده هستند که این مواد می‌توانند به سلامت بدن کمک شایانی کنند.

به فراورده‌های گیاهی دقت کنید

این مربی بدنسازی عنوان کرد: گیاهی بودن یک محصول لزوما باعث سالم بودنِ آن نمی‌شود. مثلا دسرهای گیاهی فاقد کره و تخم‌مرغ هستند اما هنوز در آنها شکر و روغن‌های گیاهی وجود دارد. پس در مصرف آنها هم دقت کنید.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از افراد بعد از شروع رژیم سبزیجات، چاق‌تر می‌شوند زیرا فکر می‌کنند که گیاهی بودن یک دسر یا غذا مانع از چاق شدن می‌شود. در نتیجه بدون اضطراب، غذاهای گیاهی را بدون رعایت حجم و اندازه مصرف می‌کنند و در نتیجه چاق می‌شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.